NEN 2580 metingen


Voor het vaststellen van de huurprijs, huurprijs herziening, taxatie of toedelen van gemeenschappelijke ruimtes en servicekosten moet conform NEN 2580 een meting worden uitgevoerd. Door middel van deze meting kan de vloeroppervlakten van de desbetreffende woning of bedrijfsruimte nauwkeurig berekent worden.

Deskundige NEN 2580 metingen

Bij het vaststellen van huurprijzen, herziening van huurprijzen en het verdelen van gemeenschappelijke ruimtes en servicekosten is het cruciaal om te vertrouwen op betrouwbare metingen volgens de NEN 2580 norm. Ons team van experts voert deze metingen uit volgens de strikte richtlijnen van de NEN 2580 norm, die garant staat voor nauwkeurigheid en professionaliteit.

Bij deze meting leveren wij bouwkundig hoogstaande plattegronden die tevens gebruikt kunnen worden voor het aanbieden van de woning, of bedrijfsruimte. De plattegronden zijn overzichtelijk en geven een aantrekkelijk beeld van het object voor de potentiƫle koper of huurder.

Waarom is het belangrijk dat er aan de NEN 2580 norm wordt voldaan?

NEN 2580 is een Nederlandse norm die richtlijnen geeft voor het meten van oppervlakten van gebouwen. Het doel van deze norm is om consistentie en duidelijkheid te bieden bij het vaststellen van de oppervlakten van ruimtes in gebouwen. Het uitvoeren van een NEN 2580 is wettelijk verplicht als gevolg van het Bouwbesluit.

Welke onderdelen staan er in het NEN 2580 meetrcertificaat?

De oppervlaktes zullen in de tekening worden aangegeven, waarbij het NEN 2580 meetcertificaat de meting compleet maakt, op dit certificaat worden de volgende onderdelen in aangegeven:

  • Bruto vloeroppervlak (BVO)
  • Netto vloeroppervlak (NVO)
  • Gebruiksoppervlak (GO)
  • Verhuurbaar oppervlak (VVO)
  • Bruto inhoud

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u ten alle tijden contact met ons op nemen.