Building Information Modeling (BIM)

MY Vastgoed blijft graag up-to-date met de laatste ontwikkelingen in de bouwsector. In een wereld die voortdurend evolueert, is Building Information Modeling (BIM) inmiddels niet meer weg te denken.

Wat is Building Information Modeling (BIM)?

BIM, oftewel Building Information Modeling, vormt de ruggengraat van modern bouwen. Het concept draait om het creëren van virtuele representaties van de bouwprojecten. Binnen BIM worden bouw, constructie en installatietechniek samengevoegd tot een gedetailleerd 3D-model. In een BIM model werken alle betrokken partijen moeiteloos samen in een gedeelde omgeving.

Wat zijn de voordelen van BIM?

BIM maakt bouwen virtueel. Een van de grootste voordelen van BIM is het vermogen om bouwfouten te ontdekken voordat de daadwerkelijke bouw begint. Door middel van het virtuele model kunnen betrokken partijen potentiële problemen identificeren en corrigeren nog voordat de eerste steen wordt gelegd. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook geld doordat fouten zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden!

Hoe werkt BIM?

Tijdens het bouwproces worden gedetailleerde gegevens verzameld van allerlei objecten, variërend van leveranciersinformatie tot prijzen en bestekstukken. Deze informatie wordt nauwgezet vastgelegd en georganiseerd. Uiteindelijk kunnen alle eenheden uit het model worden uitgelezen. Deze gegevens vormen de basis voor uitgebreide planningen (4D) en calculaties (5D), waardoor het model een volledig en gedetailleerd overzicht van het project biedt.

BIM model nodig voor uw project?

MY Vastgoed heeft zich gespecialiseerd in het bouwkundige gedeelte van het Building Information Model (BIM). Met expertise en toewijding zorgen wij niet alleen voor het creëren van gedetailleerde virtuele modellen, maar ook voor het opstellen van nauwkeurige calculaties en planningen. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige diensten, zodat onze klanten met vertrouwen de toekomst van de bouw tegemoet kunnen zien.

Voor een vrijblijvende offerte of vragen over onze BIM werkwijze kunt u ten alle tijden contact met ons op nemen.